Grupp: Huvudforum

C-Rad - Framtiden

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-02-27 23:43:39

Tänkte ge min syn på den information vi fick igår från C-Rad.

Till att börja det som man så länge väntat på, bokslutskommunikén:

* Försäljningen ökade markant i q4.

* Historiskt positivt kassaflöde uppnåddes i q4.

* Total orderstock uppgår till 20,8 MSEK.

Detta visar på att C-Rad utvecklas helt åt rätt håll och det mest imponerande av allt är att bolaget lyckats så pass bra, trots att man inte har haft de stora kommande avtalen på plats.

Jag tänker då på följande:

* Elekta-interface för Catalyst. I rapporten kunde vi läsa att detta kommer på plats i vår och att då Catalyst standardmässigt erbjuds alla kunder vid andningsstyrd strålbehandling, vilket är vanligt förekommande och som växer sig ännu starkare framöver.

Volymerna av Catalyst kommer att bli stora när detta snart är på plats.

* Avtal med Civco, USA gällande Catalyst. En årlig försäljning enbart till Civco på mellan ca 25-50 system lockar.

* GE-avtal för Sentinel inom 4DCT kommer framöver. C-Rad kommunicerade detta i förra veckan. GE säljer mellan 200-500 CT-system varje år och dominerar världsmarknaden på området med en andel av 38,5%! Försäljning på 1,5 mdr USD för 2010.

Sentinel kommer ersätta Varians RPM-system som GE haft tidigare. Samarbetet mellan GE och Varian kring RPM-systemet upphörde i samband med att Varian och Siemens inledde ett samarbete förra året. Siemens är nr 2 inom CT, efter GE.

* Avtalet med Cablon/Theraview för GEMini är ett enormt genombrott som marknaden inte förstår potentialen av. Avtalet består av 2 delar:

1. C-Rad kommer worldwide sälja den gemensamma lösningen inom Dosimetry bestående av GEMini och Cablons teknologi.

2. Cablon kommer att sälja GEMini ED inom benelux-länderna. GEMini ED är bilddetektorplattan som iom detta avtal nu självklart är så pass bra att Cablon vill ha denna som ENDA alternativ till sina kunder när de ska byta ut sina gamla EPID-plattor som levererats tidigare av Cablon. Denna gamla platta är nu skrotad och Cablon har valt GEMini ED istället.

Ordrar kan komma vilken dag som helst.

Ovan nämnda avtal kommer snart att generera långsiktiga volymförsäljningar av totalt sett stora mått. Det kommer att ge mycket stora intäkter till C-Rad.

Förvärv av Cyrpa Medical Security är också mycket positivt då det ger C-Rad en betydligt större produktportfölj. Förutom redan säljande produkter från Cyrpa så kommer man redan under 2013 lansera gemensamma produkter som stärker C-Rad´s position både i CT- och Linac-rummen. Man blir mer komplett.

Detta gör att C-Rad nu kan gå direkt mot sjukhus/kliniker med införsäljning genom egen säljpersonal. Med en så pass komplett produktportfölj blir detta möjligt.

En omedelbar konsekvens av detta blir att man direkt kan tillgodoräkna sig den 30-35%-iga rabatt som distributörer har när dom säljer C-Rad´s produkter.

En redan hög marginal blir direkt ännu högre.

Med utökad produktportfölj och ökande marginaler så kommer detta också att göra C-Rad till en ännu större uppköpskandidat. Omsättning, resultat och kassaflöde kommer avsevärt att förbättras som ett led av denna process.

Kursreaktionen!:

När det gäller kursreaktionen så blev det stora panikförsäljningar så fort aktörerna såg ordet företrädesemission och kursen 12 SEK.

Nu är det så att det bara gäller var 6:e aktie.

Denna nyemission gäller ett förvärv och utvecklingen av nya gemensamma produkter. Dessutom stärker man den egna säljkåren som ger högre marginaler. Man stärker också kassan, vilket är oerhört positivt då det ger möjlighet att öka produktionstakten när det nu kommer att behövas.

Man kan beställa större volymer komponenter från underleverantörer så att det inte bildas en flaskhals i tillverkningen. Man kan också tack vare stärkt kassa bygga upp ett lager för att möta en nu redan kommunicerad stor efterfrågan på produkter.

Jag tycker att det tillfälle som nu ges är ett fantastiskt köpläge. Om 1 månad kommer C-Rad att stå med välfylld kassa och ett förvärv som öppnar upp stora möjligheter.

Tack vare de positiva signaler som rapporten sände ut så tycker jag att det är självklart att C-Rad om 1 månad har potential att åter etablera en betydligt högre kurs än nuvarande. Jag tycker själv att C-Rad då helt klart är värt mer än de 25 SEK som vi såg innan rapport och ne kommunicerades.

Dessutom vet vi att det är stora nyheter på gång om avtal och ordrar så att C-Rad som bolag utvecklas på ett bra sätt nu råder det inga som helst tvivel om!

En annan sak vi kan vara säkra på är att det nu är många som vill komma åt aktier så billigt som möjligt. Kanske kan det bli några kronor billigare än nu men en sak är säker:

Det är många som vill in i C-Rad på dessa nivåer. Om 1 månad när ne är genomförd och kassan är välfylld så kommer kursen åter etableras på betydligt högre nivåer.

Jag kommer självklart teckna så mycket jag kan och jag tar tacksamt emot aktier för 12 SEK, om ett litet tag är vi åter på 25-30 SEK, det är nog något som ALLA här är medvetna om.

Just nu pågår en jakt efter så billiga aktier som möjligt.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-28 00:18:13

ÄR DU EN GRÖN ELLER BLÅ PAPEGOJA ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 00:58:01

Håller med dig om att det är ett gyllene tillfälle! Det gäller att få tag på aktier i morgon sen kommer nog en lite dipp men sedan är vi på banan igen!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 08:56:08

C-rad lyfter idag var så säkra! :D

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-02-28 09:15:16

C-Rad-Idag gäller det !

Idag vid börsens stängning 17.30 gäller det att ha så många C-Rad aktier som möjligt i depån . Ju fler aktier som innehas desto fler får man köpa för 12 kr i den kommande företrädesemissionen.

Emissioner går det nästan inflation i och kruxet är att välja ut intressanta bolag som har mer än goda möjligheter att nå världsmarknaden. Dessutom ska fundamentan gärna på kort sikt efter emissionen tala för bolaget. Hittar man bolag med dessa förutsättningar och går in tungt i emissionen så är det mer regel än undantag att det är en lysande affär. Kan tala för egen del där det mer eller mindre är just blytunga emissionssatsningar som har byggt upp min hyggliga depå.

Jag kan ärligt säga att under mina 25 år som placerare så har jag ALDRIG gått in i en emission som har en bättre risk/reward korrelation än den som vi nu står inför i C-Rad. Jag är helt övertygad om att vi redan nu i vår kommer få nya ATH kurser och detta främst av två anledningar:

1. Stora avtal om serieproduktion. Här tror jag att Elekta som i princip delar LINAC marknaden med arga amerikanska konkurrenten Varian, (som C-Rad också samarbetar med) blir först ut. Möjligt dock att ett större avtal med General Electric, (GE) hinner före i tid. Nyss meddelades det att Interface utvecklas mellan parterna och ett större avtal är bara en tidsfråga.

2. GEMini. Mars räknar jag med blir en riktig GEMinimånad och förbättrad bildprestanda bör vara klar mars månad nere i Salzburg. Vet att aktörer avvaktar denna sista GEMiniförbättring och jag tror att vi nästan i direkt anslutning till att meddelande om förbättrad bildprestanda kommuniceras även får ett första större avtal om serieproduktion .Bara denna trigger har potential att dubbla kursen.

Det kan mycket väl komma rejält kurshöjande nyheter under emissionstiden så att vänta på att aktien ska dra sig ner ytterligare ett par kronor kan vara ett stort risktagande. Förutom min triggerlista, (se inlägg igår) så har vi ytterligare ett par intressanta faktorer som mycket väl skulle kunna sätta fart på kursen:

1. Imorgon ska Elekta under stort buller och bång presentera nyheter. ”The future of radiotherapy will be revealed” enligt Elekta själva och platsen är Atlanta, USA. Det ryktas om en ny SuperLINAC med unika förbättrade funktionaliteter. Intressant här är att samarbetet mellan Elekta och C-Rad de facto fördjupats och det är på intet sätt otroligt att C-Rads utrustning finns med på ett hörn här.

2. Artikel idag s 18 i dagens Industri: Brasiliansk order hägrar för Elekta. 80 LINAC:s ska upphandlas och brasilianska myndigheter väntas ge besked redan början av mars. Sannolikheten för att Elekta tar hem ordern bedöms till 46%, Varian är den andra aktören som hoppas på denna order och som sagt C-Rad samarbetar ju även med Varian. Kan C-Rad vara med på denna megaorder så tror jag vem som helst förstår att då kommer C-Rad kursen få glädjefnatt !

Med detta sagt så önskar jag alla deltagare i denna emissionstävling ett stort lycka till.

0
Ogilla!
32
Gilla!
2013-02-28 09:41:19

Jag ser alla de här företrädes som ett problem om man varit med om några stycken. Alla har ju inte oändligt med pengar i depån, alla har inte råd teckna nya. Därför måste de ju sälja sina rättigheter.

Och jag förstår inte tänket med att köpa aktier idag för att få köpa till 12 kr. Varför skulle det vara bättre än att köpa aktier efter avstämningsdag?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-28 09:50:35

hur många företrädesemissioner har inte Fingerprint gjort. Varför skulle det vara 1 problem i C-rad och inte Fing?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 09:57:03

Självklart bättre att vara säker på att få teckna än inte. Emissioner hit och dit. Om man säger som så så är C-rads situation bättre än någonsin, nu snart även med en välfylld kassa!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 09:59:59

#5

Idag vet du vad du får, dagens pris på aktien + garanterad tilldelning av aktier för 12kr. Efter avstämningsdag är det en chansning, alla emissioner är olika och det finns ingen garanti att man kommer över aktier särkilt billigt.

Det är ganska låg utspädning i den här och de som måst sälja för att teckna behöver inte sälja särskilt mycket och det finns samtidigt en hel del som tänkt utnyttja detta och vill köpa billigt.

Man kan som jag gjort köpa en del innan avstämning och en del efter, då får man ivf ett bra snitt.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-02-28 10:04:13

#6 Fing har gjort många och det hade varit illa om de gjort en till sådan nu senast. Det sa jag vill flertalet tillfällen att en riktad måste till och icke en företrädes.

Det behövs långsiktiga pengar i dessa bolag och inte massa kortspeckare som får aktier som i detta fall.

0
Ogilla!
87
Gilla!
2013-02-28 10:05:16

Köper jag 6 aktier för 17 kr = 102kr då får jag köpa 1 aktie för 12 kr vilket gör totalt 114 kr för 7 aktier då har jag ett snitt på 16.30 kr.

Ser inte det som ett köpläge.

mvh edvin

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 10:26:48

Eftersom kursen nu ligger på 17,40 så borde det plinga till..

Jag tror oavsett taktik att kursen i C-rad kommer ligga mycket högre inom kort.

0
Ogilla!
75
Gilla!
2013-02-28 10:31:04

#11 Om vi utgår från att det inte kommer nyheter närmsta 3 veckorna. Då tror du kursen står högre än idag?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 10:35:33

Gör det enkelt gör det rätt. Skulle kursen mot förmodan gå ner mot 12:- så köp 100k. Vänta 2-3 månader casha in 100%

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-28 10:35:41

12

Om vi utgår från att det kommer flertalet stora nyheter de närmsta 3 veckorna, tror du då kursen är lägre än nu?

Det är ju bara hypotetiskt skitsnack. Det är ju det du gamblar med om du inte har teckningsrätt. Nyheter eller inte..

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-02-28 10:49:03

#14 Man gamblar vare sig man har teckningsrätt eller inte!

mvh edvin

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 10:49:53

I vanliga fall - ja, i detta fall - nej...

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-02-28 10:54:49

# 16 Men snälla hela börsen är gambling har du inte fattat det så är du snart utan kulor.

mvh edvin

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 11:02:12

Ok om du ser det som gambling så har du nog inte gjort din hemläxa. Det kan se ut som det om man tittar utifrån, utan någon som helst kunskap. "Ibland går det ju upp och ibland går det ner.." Rena lotteriet.. Haha, inte direkt.

Varför finns det då många som kan leva på att handla med aktier men jävligt få som kan leva på att spela på lotto, "gambling" som du säger?

Klart som fan att det finns ett osäkerhetsmoment i en investering men någon gambling är det inte frågan om även om det är upp till investeraren... Går man in i ett bolag utan att vara påläst, ja då är det gambling! Så jag antar att du har rätt för egen del.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-28 11:04:23

Styrelsens beslut att också i denna NE ge en mängd aktier till de som inte har teckningsrätter är riktiga pungslag för oss som äger aktier.

Det känns som att de pissar på oss som varit med sedan introduktionen 2007.

Det är dessa aktier som under 1-4 veckor efter de kommit ut slumpas bort för snabbast möjliga vinst. Detta lägger sig som en blöt filt på kursen.

Det enda som kan hindra att kursen faller ner mot emissionskursen är om de släpper riktiga pangnyheter eller om det presenteras något rejält på Elektas presentation imorgon.

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-02-28 11:11:11

19

ge en mängd aktier till de som inte har teckningsrätter ?

De som har teckningsrätter har företräde så jag tror inte en aktie kommer gå till dom utan teckningsrätter.

Bara undertecknad samt investerare jag har kontakt med kommer överteckna för typ halva denna option på 10 ,2 milj kr så det är nog rätt lugnt...

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-02-28 12:21:05

#14 det var inte det jag var ute efter. Jag snackar om själva emissionsförfarandet. Sen kommer givetvis eventuella nyheter ändra på det. Men jag ville bara höra hur du tänker kring själva emissionen och inte hur bra eller dåligt Crad som bolag går.

Därför jag skrev...om vi utgår från att inga nyheter kommer närmsta tre veckorna, hur bör kursen då bete sig.

Kommer det bullish nyheter förstår jag också att den kommer stiga. Inte det jag snackar om.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 12:30:47

21

Ok, då är vi på samma sidan plan igen! :D

Jag tror att kursen kommer att sjunka lite efter försäljning av aktier inkl tr men frågan är om den tar sig ner mot 14-15 någonstans. Nja, svårt att säga.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-02-28 14:22:47

Ja precis. det är ju inte en vild gissning att oddsen ligger på nedsidan närmsta veckorna. Därför jag tycker det är märkligt när en del av er skriker köp dagen efter ne besked.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 14:44:53

Köper du på 12:- om nu kursen dalar ner dit Slake? Sen kan man ju tycka att det var lite korkat att lägga emissionskursen så lågt som 12:-, hade nog blivit fulltecknat ändå om man lagt sig på tex 18:- men beslutet kanske togs innan rallyt senaste tiden.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-02-28 15:43:13

#24 Ingen aning. Det som talar emot att jag skulle vilja testa är alla nyemissioner som görs här, men efter denna borde det ju inte komma någon närmsta året.

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-02-28 16:08:09

25# Man måste skilja på emissioner för överlevnad och emissioner för att utföra ett förvärv.

Vi såg i q4 rapporten att de visade positivt ebit samt kassaflöde.

Bolaget tickar på framåt även fast man hade velat att acceptansen skulle komma fortare från kliniker och dylikt. Jag kommer inte lägga ner tid denna emissionen och motivera att kursen inte kommer att gå ner till 12kr men gör den det så bör man tacka och ta emot och köpa sig en bunt(=

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-02-28 16:18:47

Ja det är jag enig i, men varför inte göra en riktad till inst då med kurs 18 kr t.ex om nu caset är så fantastiskt bra?

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-02-28 16:22:48

27# Alla företagsledare/ägare är inte för att göra riktade emissioner och späda ut ens kapital och sådant får man nog ta och respektera. Men det hade varit ett alternativ och jag tvivlar inte en sekund på att man skulle kunna gjort det med tanke på den senaste tidens nyheter.

Jag kommer alltid att rösta på en företräddes jämfört med en riktad.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 16:31:41

28

varför om man får fråga?

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-02-28 16:31:43

27

Det är Hedlunds policy att aktieägarna ska få möjlighet att slippa bli utspädda. Trodde själv denna gång på det riktade alternativet och det ryktas om att det fanns intressenter men nu är det bara att göra det bästa av situationen och försöka kapa åt sig så många aktier det bara är möjligt !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 16:32:09

Tänk om Elekta imorgon presenterar något som gör Catalyst överflödig ?

Hemska tanke.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-02-28 16:40:15

29# Jag vill ha möjligheten att försvara mitt satsade kapital och detta är möjligtvis ett hack i kurvan jag kan titta tillbaka på om några år(========

Alla har olika syner på sådant här och jag är emot riktad när man har så stabila storägare som C-rad.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 16:42:13

håller helt med dig.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-02-28 16:44:06

Det finns tillfällen då en riktad kan komma bra till hands men tycker inte man kan som slakhane avgöra hur bra företaget är baserat på att man gör en företrädes vs riktad.

Vilken potential det har bla då är man helt ute å cyklar och det troligtvis på motorvägen.(=

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 17:16:46

Säljrush... Inte så konstigt kanske!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 17:19:53

Risk för att det fortsätter neråt i morgon när rabatten försvinner.. Men det blir snart bättre tider :D

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-02-28 17:39:50

36

Bör komma lite bra nyheter snart efter denna veckas prövning för oss aktieägare. Varför inte imorgon ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 17:45:05

Då han man sålt sina gamla aktier och köpt på sig nya = fler aktier till ett bättre pris = bättre kurs = pengar över till TO = lycklig man!!

Mvh¨

Gurk

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-28 17:53:18

Vi får verkligen hoppas att det kommer rejäla nyheter i närtid annars lär det bli fortsatt nedgång en tid framöver. Det är många som nu måste hitta likvida medel för att kunna betala sina kommande TR och ÖT som jag tror många kommer vilja teckna. Det kommer fresta på kursen ganska friskt framöver, även om det kommer nyheter är jag rädd..

Det ser däremot väldigt bra ut efter emissionsperioden och det kommer att bli riktigt bra lite längre fram! Blir dock inte överraskad om kursen ramlar ner mot 13 - 14 kronor. Det är dock ingen panik! Bättre tider är bortom horisonten!

Kind Regards

/NEWS

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-02-28 18:06:07

39

Hoppas och tror att Hedlund drar fram några Ess ur rockärmen närmsta veckorna !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 18:26:28

#39

Ja det finns nog tyvärr risk för det! Men efter att vi har tankat för 12:- så kommer vi tillbaka. Osäker på om kursen letar sig ner så långt..?!

Det finns klart risk för det eftersom vi vid förra emissionen till och med var under teckningskursen. Tror dock inte det här, hoppas inte det..

0
Ogilla!
32
Gilla!
2013-02-28 18:43:50

41

Helt annan fundamenta och kommande triggers på gång vid denna emission. Dessutom så var det ju en smärre makrokatastrof vid förra NE.

Tänk efter, om kursen kryper ner till 12 och t.o.m därunder så riskerar ju C-Rad att inte få in dessa hyperviktiga likvider för varför ska folk teckna då ?.

Tror Ni Hedlund riskerar det ?

Nej jag tänkte väl det, vi lär nog få några regelrätta bombpm närmsta veckorna, det ser jag som givet !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 19:01:58

Makro delen är väl inte helt stabil nu heller. En stark börs med stor nedsida och oroligheter både i Italien , som drar med EU, och USA med sina problem.

Jag tror också att det kommer att komma nyheter men det kan hända rätt mycket i kursen på "några veckor". Vi är bara några kronor från de 14 som vi diskuterar och jag håller med News om att det ser onekligen ut som att vi kommer sjunka ytterligare några kronor. Jag är dock på din sida så ta det lugnt:D:D

Det blir bra om några månader! Då jävlar!:D

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-02-28 19:17:09

43

Kommer bli kämpebra redan om en månad ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 20:07:12

Är helt grön här, tänkte köpa in mig i crad för att få TR på NE aktierna. Hur går jag tillväga sen för att köpa mina 12kr akiter?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 20:10:00

Det räcker väl att den går ned 60 öre i morgon så var det meningslöst att köpa i dag förutom för att stötta bolaget 16,40x6=98,4+12=110,4÷7=15,77.

Givetvis förutsatt att man inte vill/kan sätta in mer pengar än man hade före em beskedet,eller tänker jag fel har inte deltagit i tidigare emissioner förra gången fick jag 6000 för ca 10kr(efter emissionen)

Är nu helt likvid sålde allt med ett snitt på ca19kr,vet inte om jag ska gå in i c-rad igen.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 21:31:41

#31

Jag har tänkt exakt samma sak. Verkar som att många är övertygade om att det enbart är av positiv karaktär att Elekta drar ut på interface etc. Jag har en olustig magkänsla att det kanske presenteras något imorgon som inte är oss C-rad aktieägare till godo.

Jag är dock inte lika kunnig som många andra här, hur ser ni som är insatta på Elektas presentation imorgon?

Jag är lite ambivalent i detta, mkt tyder på att det är något positivt som släpps. Är ändock lite orolig, ska bli oerhört intressant att se vad det blir av detta samt Brasilien-ordern!

Hade ju vart en schysst vändning om det är något riktigt gött som presenteras och i så fall kyligt av EH.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 22:01:53

ELEKTA: NÄRMAST DÖTT LOPP VINNARE BRASILIANSK STORORDER - SME

27 feb 2013 | Publicerad 10.59

STOCKHOLM (Direkt) Det är närmast dött lopp mellan strålterapibolagen ELEKTA ( 0O5H 97.00, -0.70, -0.72% ) och dess amerikanska ärkeantagonist Varian om vem som bedöms kamma hem den brasilianska storordern om runt 80 linjäracceleratorer som ligger runt hörnet.

Det visar en dagsfärsk konsensusenkät från SME Direkt med tio deltagande medicinteknikanalytiker.

Att hela den brasilianska storordern till slut verkligen letar sig in i ELEKTA ( 0O5H 97.00, -0.70, -0.72% ) s orderingång bedöms ske med en sannolikhet om 46 procent, med ett intervall om 20-75 procent och en median om 50 procent.

Att den sydamerikanska ordern tar en geografiskt något kortare väg in i det Kalifornien-baserade Varians orderbok är då något högre med återstående 54 procent, med ett intervall om 25-80 procent och en median om 50 procent.

Om ELEKTA ( 0O5H 97.00, -0.70, -0.72% ) får hela ordern väntas aktien stiga med runt 3 procent medan om Varian går segrande ur budstriden bedöms ELEKTA ( 0O5H 97.00, -0.70, -0.72% ) s aktie istället tappa kring 3 procent, enligt snittbedömningen från analytikerna som ingår i SME Direkts enkät.

Den sydamerikanska storordern värderas till i genomsnitt 120 miljoner dollar, med ett intervall om 80-200 miljoner.

Varian uppgav nyligen för Nyhetsbyrån Direkt att besked från de brasilianska myndigheterna sannolikt väntas i början av mars.

Nyhetsbyrån Direkt

Borde vara bra för C-rad oavsett vem som tar hem ordern.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 23:10:58

# 47

Det är inte troligt att Elekta skulle presentera något som skulle ödelägga C-rad. Elekta har ingått en bunt avtal med C-rad och de tänker inte bakbinda sig själva. I så fall vore det ett billigare alternativ att köpa upp C-rad och utnyttja spjutspets produkterna som bolaget tillhandahåller.

Det är dock inte alls säkert att Elekta presenterar något som är positivt för C-rad, inte heller det är speciellt troligt. De vill nog inte dela den här uppmärksamheten med något annat bolag. Det som kommer i morgon kommer bara handla om Elekta och ingenting annat. Vi kommer däremot att kunna se tydliga följdreaktioner om det blir positivt resp. negativt för C-rad lite längre fram. Det är dock inte troligt att det här är negativt för C-rad.

# 46

Jo så är det! Jag är övertygad om att aktien tyvärr kommer att fortsätta dala i morgon. Det är det mest logiska men för mig gör det inget då jag har likvida medel kvar från andra affärer. :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-28 23:41:06

Med lite trevliga nyheter under emissionsperioden kan 12 kr framstå som rena fyndet den dag de nya ska betalas. EH vet vad som är på G och kan ha satt priset för att gynna oss aktieägare.

Detta kan också vara förklaring till att han valde bort riktad. Erbjudandet var helt enkelt inte tillräckligt bra eftersom EH vet vad som finns i pipen. Då väljer han i stället aktieägarna.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 00:07:18

#50

Det vore bra om det var så. Låt oss hoppas på det! :D

Han har i o f sig tidigare visat sig ha tveksamt sinne för kursvård (vilket är både positivt som negativt) så jag skulle bli oerhört förvånad om Mr.Hedlund tänker så. Jag tror bara han kör sin grej för att han tror så hårt på bolaget i långa loppet.

Jag tror som sagt tyvärr att vi kommer få se fortsatt fall i kursen under kommande veckor och kanske ner emot 13 kr om vi inte får några nyheter. Vi är i dag bara 3 kr i från den nivån och det inkl tr, i morgon är det exkl. och då är det andra bullar. Lägg då till några veckor nyhetstorka och fulltankade investerare som vill ha ut pengar till sina tr. Då kan vi till och med vara nere kring 12.

Men skit i det nu, alla vi vet ju att det blir bra i längden och jag sitter i båten långsiktigt och kan därför belysa båda sidor. Varför haussa när det är relativt självklart vad som väntar? :D

Ska även bli intressant att följa Elekta i morgon, äger en liten andel även i det lilla bolaget :D:D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 07:59:50

En del tycks visst tro att det Elekta ska presenter är "C-rad" dom lär bli besvikna. Elekta kommer presenter något som gör det tuffare för C-rad, det borde ni förstå om inte solglasögonen är på.

Ska köpa in några poster runt 10an snart

mvh

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 08:23:41

Även om inte C-rad finns med vid dagens presentation av Elekta så kommer de att gynnas av dagens presentation i motsats till det thoman skrev här i ovan. Andningstyrd strålbehandling är ett växande segment och där är C-rad marknadsledande. Catalyst har redan sålts till acceleratorer från både Varian och Elekta för att användas inom det segmentet. Då Elekta väl släpper interfacet är nära på hela marknaden öppen för C-rad.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-03-01 08:24:46

52

Lycka till med dina utopiska investeringsplaner ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 09:07:47

Löjligt att skriva att det skulle vara negativt för c-rad. Det kommer gynna c.rad men på sikt och inte nu.

Däremot är "raset" ett faktum! - 7-8 % redan. Lika löjligt att förneka det!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-01 09:10:32

54

Det är ungefär lika utopiskt som när du trodde kursen skulle dra till minst 30 vid rapporten men istället gick till 16 (back 40%)

Trots din mångåriga erfarenhet av C-rad och aktiens rörelse, snacka om " dålig " så kallad magkänsla för aktien i fråga. ;-))

Inte svårt att förstå vad dom tycker om dig som köpte runt 24-25 kr efter att ha läst dina PM menar inläggsbombningar om C-rad på alla forum X antal ggr om dagen, den senaste veckan. :-)

Du måste känna dig riktigt stolt nu efter att ha sålt till dessa runt 25 kronan ;-))

Nä nu ser vi fram mot 10an och köper på oss en laddning och gör en ny tradingresa, så kommer jag att gör i min tradingportfölj i alla fall , i den långsiktiga portföljen säljer jag inga c-rad fören om 4-5 år

mvh

.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-03-01 09:10:47

Undra om jag inte hittade botten på 14,60 ?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 09:21:52

Det är många som kommer att behöva sälja fram över och min erfarenhet säger mig att de flesta vill vänta så länge som möjligt och hoppas på nyheter men jag tror faktiskt att vi kommer att få se ett fortsatt dalande och en botten nere vid 12 kr. Tyvärr! 10:an tror jag dock är uteslutet men ner mot 12 kr känns mer rimligt än otroligt.

När de stora giganterna börja sälja av, hur ska kursen stå sig då? Hade jag haft så många TR utan likvida medel så hade allt över 12 kr varit ok och så kommer många andra också resonera. Ni som har mycket TR, typ du Keyman, bör väl sälja av snart?

Erik verkar inte direkt försvara kursen ännu...:(

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-03-01 09:27:19

58

hehe här har vi en fesk som sålt av...

Nej jag räknar iskallt med RIKTIGT BRA nyheter som kommer lyfta kursen närmsta veckorna. Inte en chans att jag säljer på de här nivåerna.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 09:32:36

59

Nej jag har faktiskt inte det men jag försöker få rätt i hur kursen kommer att bete sig och du kan ju inte förneka att det ser rätt kasst ut de närmsta veckorna? Rent kursmässigt alltså! :D

Du har säkert själv redan sålt av en del men behöver väl fortfarande kapa av en del för att kunna göra den där övertäckningen som du snackar om och då är ju allt över 12 kr bra. Eller? :D Det är ju inget konstigt med det.

Jag har själv likvida medel och kommer att kunna sänka mitt snitt när kursen närmar sig 12 kr.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 09:36:36

C-rad kommer nog att gå riktigt bra när Elekta snart presenterar ny teknik som trycker till C-rad.

Lyssna på Keyman1 han har ju alltid haft rätt

med allt han förutspått :-)))

mv tradinghälsningar

.

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-03-01 09:38:19

60

Om det nu skulle vara rimligt som du skriver att kursen skulle ner till 12 och jag nu skulle välja att tro på din rimlighet härvidlag. Vad skulle vitsen vara att sälja av då mellan 12-dagens kurs ? Då behöver jag ju inte överteckna om det går att köpa vid tolvan sen via vanliga handeln.

Bättre då att inte göra nåt och vänta ut Eriks givar och det är precis det vi kommer se med handeln nu. Efter dagens givna panikstart så är de långsiktiga nu kvar, omsättningen kommer minska för var dag tills vi får nyheter från Uppsala.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-03-01 09:56:16

60

Och du förresten " det ser rättt kasst ut närmsta veckorna".

Jag kan säga att jag en bra tid sett mars månad som en supermånad beträffande goda nyheter. Nu kom ju emissionen som förvisso drog ner humöret men att det kommer bra nyheter och vad jag hoppas rejält bra nyheter,(bl.a GEMini) det är jag helt trygg i .

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 10:09:55

Även om Erik skulle släppa nyheter under emmissionstiden kvarstår det faktum att 12 kronorsaktier släpps och de kortsiktiga tar hem vinst så fort de kan. Så har det sett ut tidigare och så kommer det nog att se ut denna gång.

Eriks strategi med att bjuda in ej tidigare aktieägare genom att släppa aktier till dem utan TR tycker jag är ett svek mot de befintliga aktieägarna. Som jag ser det pissar han på oss aktieägare då det inte finns någon som helst fördel att ha varit aktiegare sedan tidigare då TR blir i stort sett värdelösa. Vad är det för typ av företrädesemission?

Enligt Wikipedia är företrädesemission "Vid företrädesemission erbjuds de nyemitterade aktierna till försäljning till samtliga av bolagets befintliga aktieägare. Erbjudandet fördelas jämnt mellan aktieägarna i förhållande till storleken på aktieinnehavet."

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 10:16:10

På tal om rimligt och rimligt

Detta skrev analytikergurun Keyman på BS den 24/2

" Nu lite drygt 1 handelsdag kvar innan VD Erik Hedlund via bolagets första "fina" rapport plockar bort den röda extraprislappen på aktien."

Då är det väl rimligt att undra lite över denna spåguruns träffsäkerhet, plus minus 40% :-)))))))))

Som jag rimligt kan bedöma så är extrapriset bättre idag och rimligen blir det ännu bättre framöver var så säkra. ;-)

mvh

.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-03-01 10:23:09

64

Ja du har påpekat detta tidigare men jag motsäger dig då allt talar för att i denna emission så kommer det inte delas ut aktier till folk utan TR och det finns ingen anledning för mig och andra aktieägare att släppa iväg dessa nyemitterade aktier direkt till dålig betalning när man om man är det minsta insatt vet vad som väntar redan nu till våren.

Är dock medveten att detta förutsätter att Hedlund kommer med nyheter annars så skulle det ju mycket väl kunna bli som du skriver.

Kan ju även påpeka att min saftiga överteckning bygger på att kursen är åtminstone några kronor över emikursen och många med mig tänker likadant. Primärt vill man ju göra en bra affär även om det givetvis är bra att C-Rad tillförs likvider. Men du ska ju ändå låsa in pengarna under rätt så lång tid då de nyemitterade aktierna inte är på depån förrän slutet april.

Allt detta vet Hedlund om och han är som sagt mån om att denna emission faller väl ut så att de får in pengarna.

Lägg ihop 1+1 och det är inte så svårt att räkna ut kommande händelseförlopp...

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-03-01 10:25:50

65

jepp kursen hade gått upp om nu inte röda skynket NE+lågt satt emikurs dragits fram ur hatten av Hedlund.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 10:27:15

Någon som vet när Supermånaden April infaller för C-rad eller är det bara ett skämt? Innan JUL så hette den Januari om jag inte mins fel :-)

Trevlig helg på er

alla C-rad klippare

.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-03-01 10:31:55

68

Härlig konstant jargong på dig...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 10:59:18

69 kanske det, men ja kommer inte upp i dina %tal i alla fall ;-)

Trevlig Helg på dej Keyman1

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-01 11:06:50

Sluta bråka nu och låta denna sträng fyllas utav matnyttig info istället.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 11:44:34

Håller med! Du är en go gubbe sopis :D

Det ser väldigt skralt ut på köpsidan nu och vi kan nog få se en etablering runt 13-14 i dag om det vill sig illa.

Key! Varför skulle det vara en dålig affär om kursen stod i tillexempel 13? Köpa för 12 då och så många som du säger att du har är väl en bra affär? Att låsa inne pengar? Då låter det ju som att du tradar en del eller? Om man är långsiktig så skulle i alla fall jag byta ut aktier för 13:- tillförmån för aktier för 12:-. Eller varför skulle det vara dåligt? Är det någon risk att äga aktier fram till i slutet av april??

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 12:22:41

71 Ja lite matnyttig info utan daytradingstrategier inbakade i inläggsbombningarna vore inte så dumt.

72 Det kanske inte passar in i den korsiktiga handelsstrategin, vem vet i dom lugnaste vatten simmar dom ....... fiskarna .

12 kronor kan vara en intressant kursnivå.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 13:28:57

Lät bara lite konstigt när han skrev så..

Vi får väl se vad som händer fram över. Några tankar inför Elektas presentation i kväll?

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-03-01 13:51:33

72

Skulle nu kursen mot förmodan dippa ner till dina ponerade 13 så har jag följande alternativ:

1. Struntar i överteckning. Dummare är jag ju inte att om det blir nyhetsfattigt och kursen går ner till 13 kr 22 mars så kan kursen självklart gå ner ytterligare en smula till den psykologiskt kritiska 12 kr nivån eller varför inte t.o.m därunder.

Jag väntar då och lurpassar runt tolvan. Hur det än är så är det ju en fördel att få aktierna direkt och ha ökat handlingsutrymme.

2. Eller vilket är troligare jag struntar i överteckning och går in stenhårt på dessa säg 13 kr. I och med att jag ämnar göra en massiv överteckning så är det ju långt från säkert att jag får så många aktier som jag skulle ansökt om.

Då jag är helt säker på mer än en kursdubbling i vår så bryr jag mig inte särskilt om jag betalar 12 eller 13 kr.

Ovanstående resonemang belyser risken för C-Rad att kursen går ner mot emissionsnivån. Fler tunga aktieägare än jag resonerar likadant och C-Rad riskerar då att inte få in maximalt med kapital.

Lita på att rutinerade Hedlund vet om dessa spelregler...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 14:09:25

Ok. Tack för din belysning. Låter inte helt logiskt i mina öron men ok.

Om ni gör så som du säger så kommer ju investerare in utan TR och då får vi samma effekt som vi fick förra gången. Det är ju det jag säger.. Jag tror inte vi kommer att komma ifrån att kursen drar ner emot 12-13.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 14:14:05

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 14:31:02

#76

Intressant att ta del av din syn på emissionsutvecklingen. Vad säger du om utvecklingen om bolaget släpper ett par riktigt bra nyheter under de två nästkommande veckorna?

Det är ju då det blir lite fart i ekvationen, den psykologiska dragningkraften från 2krs nivån vs lyftet och uppvärderingsfaktorn i nyheterna :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 14:34:02

12krs nivån ska det såklart stå i förra inlägget.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 14:50:47

Absolut! Men det är ju frågan.. Om?!

Kommer det inte någon nyhet redan nästa vecka så kommer vi antagligen att få se 13 kr ganska omgående. Kanske redan i em?

Jag kan ju inte vara ensam om att se det scenariet?

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-03-01 15:08:46

80

Finns ju fler än du som uppenbarligen sålt av och som nu sitter och hoppas vid gudarna att inga nyheter kommer så att kursen kryper neråt 13-14.

Killan på BS och hans gäng lär ju sitta med fingrarna på köpknappen och dunka in några miljoner på runt 14 nivån...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 15:11:20

80 Och tar det ännu längre tid så kanske vi tappar 40% till och då knäcker vi 9an vem vet ;-)

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 15:13:52

Nej du Thoman! Det kan du nog glömma. Det är ju trots allt ett grymt bolag! Men just nu har vi inte sett botten.. Många på säljsidan nu! :-/

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-03-01 15:35:32

#83 Ja du storfiskarn hur påläst är du? som gick in på 25 kr?

"Går man in i ett bolag utan att vara påläst, ja då........."

mvh edvin

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 15:45:38

84 Han kände sig så illa tvungen att stor handla, extrapriset skulle Erik H plocka bort i samband med rapporten enligt rådgivaren och stjärnanalytikern keyman1, sen att aktien gått ner några % sen dess är säkert inom felmarginalen. ;-)) man måste se det ur en positiv synvinkel.

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-01 15:58:31

85

Ja det var en grym felräkning. Erkänner det trodde faktiskt på rapporten och den var ju helt ok men trodde inte NE skulle komma i samma veva.

84

Jag köpte för 17-17.50 kr den största delen av mitt innehav men jag tänker öka när kursen bottnar nere vid 12 kr.

Är relativt påläst på bolaget i övrigt. Tillräckligt för att vara säker på mitt innehav. Men jag kritiserar inte bolaget när jag säger att kursen kommer att gå ner. Det är mer utav historisk fakta...

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-03-01 16:08:38

# 86 :-)

Blir säkert bra i slutändan.

mvh edvin

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 16:10:13

Det blir det säkert! :D Försöker sälja av lite nu men det är ju fan ingen som vill köpa... :(

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-03-01 16:14:12

# 88 Kan ta några av dig

mvh edvin

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 16:17:33

Ok. Jag ligger på 15.30 men får väl snart sänka den gränsen lite :D

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-03-01 16:25:38

90

Sänk du så hoppas jag på att vi får lite härliga breaking news nästa vecka !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 16:33:01

Ja vi får se nu i slutet vad jag gör..

Jaså du tror på nyheter nästa vecka? Trodde du inte på nyheter i dag också? Jag är tror vi får en öken nästa vecka och kanske veckan efter det också men sen kanske det kommer att hända saker.

Då har jag tankat fler aktier för lägre kurs och gör mig en hacka på det:D:D

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-03-01 16:49:22

Nja med Hedlund går det inte att veta när det rasslar till men att det kommer nyheter och riktigt bra sådana innan emissionen är över det är i alla fall jag helt säker på !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 16:54:31

Ja någon nyhet kommer säkert.

Vi får väl se vad som händer. Är i a f inte direkt orolig just nu, nersidan är dock lite tyngre än uppsidan på kortare sikt.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-03-01 17:02:33

94

"nersidan är dock lite tyngre än uppsidan på kortare sikt"

Tror jag inte , tror däremot många förstår vilket suveränt läge det är just nu så det lär fyndköpas en hel del även på kort sikt

Sen att en del vill gnida ner kursen nån krona till innan dom går in, ja vi får se om den taktiken håller, jag är skeptisk..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:06:47

tycker du själv inte att det ser lite mörkt ut de kommande veckorna? Jag gillar verkligen C-rad men jag kan inte se någonting annat än att kursen kommer att glida neråt. (om vi inte får någon grym nyhet!)

Men som sagt, vi får se.. :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:09:28

Elektas nya produkt Versa HD, "The convergens of covenential radiotherapy with anvanced steroactic percision"

http://www.elekta.com/pressreleases/748805/elekta-sets-new-benchmark-for-cancer-treatment-with-launch-of-versa-hd-system.html

Kanske därför dom väntat så länge med interfacet

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:17:30

Precis! Dåligt för C-rad????

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:20:16

Versa HD är ett konkret resultat från samarbetet mellan Elekta och våra kliniska partners". Nu händer det

c-rad kommer fullkomligen explodera när markanden fattar vad detta innebär

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:21:47

en av dessa kliniska partner är c-rad och versa passar som handen i handsken med c-rad vi kommer se avtal med elekta och en kraftigt ökad försäljning. Stackare som sålde efter emissionsbesked. vissa lär sig aldrig

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:25:02

Det var snabba slutsatser från ett redan väntat beslut. Vi visste ju att en ny accelerator skulle presenteras. Frågan är vad som är nytt? :D

Hehe..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:29:03

högre stråldos, samarbete med kliniska partner. C-rad är klinisk partner till elekta och det företag i världen som kan erbjuda högst precision i strålbehandling. Förstår inte vad det är som är oklart. Varje versa hd kommer säljas med en catalyst till. Du kan ju börja räkna på vad det innebär. Till en början borde vi se 15 kr på kursen. Sedan mer när konkreta resultat från försäljningen tar vid.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:33:32

Har läst pressmeddelandet från Elekta och drar samma slutsats som er och förväntade mig att detta skulle hända. Är 99,9% "kliniska partners" innefattar c-rad och catalyst men vill ändå höra det från Mr Hedlund. Vad säger ni? Råder det någon tvekan?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:35:25

det är självklart inte någon tvekan. Catalyst är med på varje accelerator och det tajmar precis med releasen av interfacet till elekta. Nu har vi fått förklaringen till varför man har väntat med interfacet.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:37:53

Har svårt att se att C-rad skulle vara med i utvecklingen av en ny accelerator som det sägs i texten. Kom i håg att Elekta är ett väldigt stort globalt företag som har många kliniska partners. Visst kan C-rad få häng på den här acceleratorn också men inte riktigt så som du skriver. Den här acceleratorn som det står kommer att bli väldigt dyr men är även oerhört flexibel och precis.

Det kommer säkert att vara positivt för C-rad men inte i första, andra eller ens i tredje hand..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:38:17

Givetvis logiskt... Har misstänkt interfacet ska släppas i samband med detta. Det måste väl komma ett PM om detta från c-rad på måndag???

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:39:07

101 Storfisken det kommer alltid stora och viktiga nyheter nästa vecka.

Den meningen har man hört ifrån samma författare i drygt 3 år nu, så ta inte allt för hårt på det.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:45:54

Jo det är väl så. Och nu har jag fått ta rollen som någon defensiv profet, vilket jag egentligen inte är. Men någon sans får det ju vara!

Ja alla som skrek att Elekta skulle presentera något tillsammans med C-rad idag, det verkar inte så?

Får vid gudarna hoppas att c-rad kommer med nyheter om interfacet på måndag annars är det snabbt neråt som gäller!

Trevlig helg!

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-03-01 17:54:51

108

snabbt neråt, hehe nu får du ge dig.

Du låter orolig och det hade jag också varit om jag bränt av så gott som alla mina aktier.

Detta lär definitivt generera big bucks för C-Rad framöver, som sagt C-Rad är ledande inom patientpositionering med högsta möjliga precision.

Spännande ?

Jepp

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 17:55:41

108 Ja det var väl lika trovärdigt som att C-rad skulle dra till 30 vid rapporten, drömma är skönt ända tills man vaknar.

Det är bara att sikta in sig på 10-12kronor som man diskuterar stort om på alla andra forum nu.

.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-03-01 18:06:56

110

Jo, dröm du på om detta, sov gott !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 18:12:48

Men key, vad säger detta dig vad beträffar c-rad?

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-03-01 18:25:49

112

Utan att ha studerat det närmre så får jag ju positiva vibbar.

Interfacet har dragit ut på tiden men Hedlund sa för bara veckor sedan att det nu är "så gott som klart".

Finns det samband med Elektas superLINAC som ju ska ha funktionaliteter som C-Rad är världsledande på ?

Tja, hyggligt troligt om Ni frågar mig

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 18:26:15

Klinisk partner syftar givetvis på de sjukhus där utvecklingsarbetet sker. Ett exempel är svenska sjukhuset i Seattle. Så visst kan Catalyst och Sentinel vara med. Detta bedömer jag av särskild anledning t o m som troligt.

Dock har jag ännu inte hittat någon detaljerad specifikation om vad Versa är utrustad med. En länk till detta hade varit tacksamt (alt. länk till webcasten).

Utan spec ingen hyggligt säker slutsats alltså.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 18:34:37

Hmm...så i dagsläget står vi utan interface till både Varians och Elektas senaste. Känns väl inte alltför otroligt att det är dessa som offereras i Brasilien-anbuden.

Som sagt, får verkligen hoppas att EH pm:ar interfacet till Elekta i nästa vecka!

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-03-01 18:41:18

"Capable of delivering radiation doses three times faster than previous generation Elekta linear accelerators, Versa HD harnesses the ultra-fast leaf speeds of Agility MLC - See more at: http://www.versahd.com/press-room#sthash.mvAc7JYG.dpuf"

Detta ställer minsann krav på hög precision och det är just vad C-Rad:s affärsidé går ut på ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 19:14:09

Tror du kan vara lugn Keyman;-) Eftersom specen till Versa inte var släppt då jag tittade så gjorde jag en sidomanöver i stället. Jag kollade alltså på videoslicen på Elektas andra värsting Symmetry. Den verkar nu ha uppgraderats eftersom den innehåller både gating och 4DCT med överlagringsfunktion. Slutsatsen av detta lämnar jag åt var och en.

Varför detta inte komsats marknaden kan inte jag svara på. En tanke är väl att de inte vill sno uppmärksamheten från Versa. Men enbart Symmetry bör kunna ha viss inverkan på intresset av att vilja sälja av sina aktier nu.

Det rimliga utgångsläget nu bör vara att Versa åtminstone erbjuder det som Symmetry erbjuder. Men det är också en fråga om vilken typ av behandling som avses med Versa.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 19:21:25

#114,troligt av särskild anledning som du inte vill uttala dig om än eller av just den anledningen. Blev lite otydligt för mig :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 19:26:41

Den enda anledningen till mitt uttalande då var att jag höll på med att säkerställa så att jag uppfattat sakerna rätt. Hade jag velat göra affär av detta hade jag ggivetvis väntat till måndag för att se om detta var kursdrivande. Det är inte min grej.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 19:27:29

Här har ni Eriks kommentarer på Q4 om någon har missat:

http://www.youtube.com/watch?v=eyo-XFxRLrA

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-03-01 19:28:06

117

Låter nog så spännande birdien ;-)

Ja det är väl bara att konstatera att denna veckan inte blev som jag hade tänkt. Har aldrig någonsin varit så säker på en bra rapport som i tisdags och så slutar det med kursmassaker :-(

Nej, har sagt det förr genom åren , det är tillfällen som dessa som gör att kursrallyn framöver kommer kännas extra fina.

Då ska Ni få höra mina glädjetjut, sanna mina ord !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 19:33:27

Du får tänka i banor att det bara rör sig om en tillfällig tempoförlust. När det rullar igång under/efter emissionen så lär detta återtas med råge.

Under emissionen om rätt nyheter kommer. Då tror inte jag att marknaden kan stå emot.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-01 19:47:05

Kan säga att det som gjorde mig helt säker (så säker som man nu kan vara utan att någon initierad säger det rakt ut) var just överlagringsfunktionen. Detta är ännu en unik sak i C-Rads tekniska lösningar tillsammans med 4DCT.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-03-01 19:50:01

122

Jo har aldrig någonsin varit säkrare på caset men det är ändå rätt surt att tappa några mille på en vecka...

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-03-01 21:45:11

En annan indikator: en vanlig fredagkväll får jag ca, 5-10 sms av hurtiga antagligen smått alkoholberusade C-Raddare runt om i landet,idag har jag fått en total av 0 sms så det går fort att gå från hjälte till spetälsk...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 21:50:21

Jo det är väl så. Och nu har jag fått ta rollen som någon defensiv profet, vilket jag egentligen inte är. Men någon sans får det ju vara!

Ja alla som skrek att Elekta skulle presentera något tillsammans med C-rad idag, det verkar inte så?

Får vid gudarna hoppas att c-rad kommer med nyheter om interfacet på måndag annars är det snabbt neråt som gäller!

Trevlig helg!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-01 22:05:08

#126

Idag var bara ett första släpp där Elekta vill ha all uppmärksamhet på den egna tekniken, Agility.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.